De klassieke toast-champignon met een twist: toast met boschampignons en sojaroomsaus om het vegan te houden. Ideaal als lunch of voorgerecht.
Voor 4 personen
- 500 g mengeling van wilde paddenstoelen
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
- 2,5 dl sojaroom
- een scheutje cognac
- eikenbladsla of andere salade
- 4 kerstomaatjes
- 4 sneetjes getoast bruin brood
Bereiding
- De boschampignons schoonborstelen, de voetjes bijsnijden en bakken in olijfolie. Kruiden met geperste knoflook, peper en zout.
- De paddenstoelen verwijderen en de pan deglaceren met een scheutje cognac en sojaroom. De saus inkoken tot de gewenste dikte.
- Het brood toasten en diagonaal doormidden snijden. De toast beleggen met de boschampignons. De saus over de paddestoelen gieten en versieren met eikenbladsla en kerstomaatjes.