Toast met boschampignons en sojaroomsaus

Toasts with cheese and mushrooms seasoned with herbs sprinkled with olive oil served on a plate, close up view © Getty

De klassieke toast-champignon met een twist: toast met boschampignons en sojaroomsaus om het vegan te houden. Ideaal als lunch of voorgerecht.

Voor 4 personen

  • 500 g mengeling van wilde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 2,5 dl sojaroom
  • een scheutje cognac
  • eikenbladsla of andere salade
  • 4 kerstomaatjes
  • 4 sneetjes getoast bruin brood

Bereiding

  1. De boschampignons schoonborstelen, de voetjes bijsnijden en bakken in olijfolie. Kruiden met geperste knoflook, peper en zout.
  2. De paddenstoelen verwijderen en de pan deglaceren met een scheutje cognac en sojaroom. De saus inkoken tot de gewenste dikte.
  3. Het brood toasten en diagonaal doormidden snijden. De toast beleggen met de boschampignons. De saus over de paddestoelen gieten en versieren met eikenbladsla en kerstomaatjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content