Tiramisu met marsala

Tiramisu met marsala
© getty images

Geen amaretto, wel marsala – de versterkte wijn uit het Siciliaanse Marsala die vaak wordt gebruikt om te koken, maar het ook uitstekend doet met de boudoirkoekjes in deze tiramisu.

Voor 4 personen

  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker,
  • 1 dl marsala
  • 500 g mascarpone
  • 30 lange vingers (boudoirkoekjes)
  • 2 dl koude sterke koffie of espresso
  • cacaopoeder

Bereiding

  1. Klop de eierdooiers op met de suiker en de marsala. Voeg de losgespatelde mascarpone toe aan het mengsel en meng goed onder elkaar.
  2. Leg de lange vingers in een kom en giet er de koffie over. Haal de koekjes onmiddellijk uit de kom en leg ze in een laag op de bodem van een grote schaal.
  3. Schep de helft van de mascarpone op de lange vingers. Leg hierop opnieuw een laag koekjes. Verdeel daarover de rest van de mascarpone.
  4. Bestrooi de tiramisu met marsala rijkelijk met cacaopoeder en zet het dessert minstens 6 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content