Tiramisu met limoncello
-
Difficulty
Very easy
Tiramisu is een dessert voor elk seizoen, zoals deze zonnige variant met limoncello in plaats van amaretto en zelfgemaakte biscuit als heerlijk alternatief voor de lange vingers.
Biscuit de Savoie
- 30 g eiwit
- 30 g griessuiker
- 30 g eigeel
- 20 g bloem
- 30 g zetmeel
- poedersuiker
Limoncellomengsel
- 15 g suiker
- 40 g water
- 25 g limoncello
Voor de crémeux
- 185 g room
- 32 g fijne griessuiker
- 21 g citroensap
- zeste van 1/2 citroen
Bereiding
- Limoncellomengsel om te besprenkelen: breng het water met de suiker aan de kook. Laat de siroop afkoelen en doe er dan de limoncello bij.
- Biscuit de Savoie: klop het eiwit met de suiker heel stijf. Klop er met de garde het eigeel door en vervolgens met de spatel de reeds met suiker gemengde bloem. Strijk een laagje van 1 cm uit op bakpapier. Bestrooi met poedersuiker en zet vervolgens 5 minuten in de oven op 250°C. Snij in stukken wanneer de biscuit gaar is.
- Maak de crémeux: breng de room met de suiker aan de kook. Doe er het citroensap en de zeste bij. Laat de crémeux afkoelen tot 24°C, zonder te roeren.
- Afwerking: besprenkel de biscuit met de limoncello en bestrijk met de crème, versier de tiramisu naar smaak, bijvoorbeeld met bloemsuiker en citroenzeste.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier