Thaise miniloempia met roze garnalen

© Getty
Voor 20 stuks
  • 100 g vermicelli
  • arachideolie
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
  • 150 g wortel, in fijne reepjes
  • 400 g roze garnalen, in fijne stukjes
  • 2 theelepels vissaus
  • 100 g prei, in fijne reepjes
  • 2 korianderwortels en -stengels, fijngehakt
  • witte peper
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eierdooier
  • 5 loempiavelletjes, 20×20 cm
Bereiding
  1. Week de vermicelli een kwartier in koud water, giet het water af en laat uitlekken. Verhit een eetlepel arachideolie in de wok en fruit de ui, knoflook, korianderwortels en -stengels. Voeg de garnalen toe en, als deze gaar zijn, de vermicelli. Doe er de prei- en wortelreepjes bij en laat enkele minuten meebakken. Breng alles op smaak met vissaus, sojasaus en wat peper.
  2. Giet wanneer de ingrediënten gaar zijn, het mengsel in een kom en laat alles een weinig afkoelen. Snijd elk loempiavelletje in 4 en bestrijk de randen met losgeklopte eierdooier. Leg op elk velletje twee koffielepels vulling.
  3. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het velletje op. Frituur de miniloempia zo’n 3 minuten in vet van 180° C. Serveer met een zoetzuur sausje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content