Voor 20 stuks
- 100 g vermicelli
- arachideolie
- 1 witte ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
- 150 g wortel, in fijne reepjes
- 400 g roze garnalen, in fijne stukjes
- 2 theelepels vissaus
- 100 g prei, in fijne reepjes
- 2 korianderwortels en -stengels, fijngehakt
- witte peper
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eierdooier
- 5 loempiavelletjes, 20×20 cm
Bereiding
- Week de vermicelli een kwartier in koud water, giet het water af en laat uitlekken. Verhit een eetlepel arachideolie in de wok en fruit de ui, knoflook, korianderwortels en -stengels. Voeg de garnalen toe en, als deze gaar zijn, de vermicelli. Doe er de prei- en wortelreepjes bij en laat enkele minuten meebakken. Breng alles op smaak met vissaus, sojasaus en wat peper.
- Giet wanneer de ingrediënten gaar zijn, het mengsel in een kom en laat alles een weinig afkoelen. Snijd elk loempiavelletje in 4 en bestrijk de randen met losgeklopte eierdooier. Leg op elk velletje twee koffielepels vulling.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol het velletje op. Frituur de miniloempia zo’n 3 minuten in vet van 180° C. Serveer met een zoetzuur sausje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier