Terrine van gerookte forel

terrine forel

Deze terrine van gerookte forel is bijzonder geschikt als voorgerecht of voor op een buffet. Ze is makkelijk te maken en ook vooraf te bereiden.

Voor 1 terrine
  • 3 gelatineblaadjes
  • 400 g plattekaas
  • 2 el mierikswortel
  • zeste van 1/2 onbehandelde citroen
  • 3 à 4 el fijngehakte dille
  • 2 cl Noilly Prat
  • 15 cl slagroom
  • scheutje citroensap
  • 400 g gerookte forelfilets
Bereiding
  1. Bekleed een terrinevorm van 1 liter inhoud met plasticfolie. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Meng de plattekaas met de mierikswortel, de geraspte citroenschil en de fijngehakte dille.
  3. Warm de Noilly Prat op, knijp de gelatine uit en los op in de Noilly Prat. Meng eerst 2 eetlepels door de plattekaas en roer er dan de rest door. Klop de slagroom op en spatel door de plattekaas. Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout.
  4. Spreid een laagje van deze crème uit op de bodem van de terrine, strijk glad en dek af met gerookte forelfilets. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Dek af met plasticfolie en zet minstens 4 uur koel weg.
  5. Ontvorm de terrine van gerookte forel op een serveerschotel en verwijder de plasticfolie. Serveer indien gewenst met een mosterdsausje.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content