Voor vier personen
- 500 g grijze garnalen
- 2 dl room
- 3 wortels
- 3 takken selder
- 1 courgette
- 2 stengels prei
- 5 dl bouillon van groenten en gerookte paling
- peterselie
- dille
- gelatine
Afwerking
- reepjes radijs
- krulsla, veldsla, eikebladsla
- kervel
- aceto balsamico
Saus
- 1 dl room
- sap van 1/2 citroen
- witte peper
- zout
Bereiding
- De groenten wassen en klein snijden. Enkele blaadjes gelatine weken. De gelatine uitpersen, in een weinig warme bouillon oplossen en met de rest van de bouillon mengen.
- Een terrinevorm met aluminiumfolie bekleden en in een bak met gebroken ijs plaatsen. Een laagje bouillon op de bodem gieten, gehakte peterselie en dille toevoegen en de bouillon in de diepvriezer laten stijven.
- De helft van de gehakte groenten en de helft van de garnalen toevoegen. Begieten met bouillon en terug in de diepvriezer plaatsen.
- 2 dl room stijf kloppen. 2 voorgeweekte blaadjes gelatine oplossen in een weinig warm water en door de geklopte room spatelen. De room uitstrijken in de terrine over de garnalen en alles terug in de diepvriezer zetten.
- De vorm verder opvullen met gehakte groenten, garnalen en bouillon. Versieren met peterselie en dille. De gevulde vorm laten rusten in de koelkast.
- De terrine van garnalen met een kartelmes versnijden. De plakken op glazen borden leggen en het sausje van room, citroensap, peper en zout rondom gieten. De bordrand versieren met in reepjes gesneden radijs, sla- en kervelpluksels en scheutjes aceto balsamico. Kruiden met peper en zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier