Tempura van ui met tofoe en bieslook
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor 4 personen
- 2 middelgrote ronde uien, gepeld
- 150 gram tofu
- 1 bosje bieslook
- sesamolie
Beslag
- 1/4 kl wit zeezout
- 1 kop tarwemeel (80% gezeefd)
- 1 koffielepel mosterdpoeder
- 2 ijsblokjes of ijskoud water
- 1 kl citroenschil
- 1/2 el arrowroot (pijlwortelmeel)
- water
Saus
- sap van 1/2 citroen
- 1/4 kop water
- 1 à 2 el bio-soju (sojasaus)
Bereiding
- Snijd de middelgrote uien in ringen. Snijd de gewassen bieslook in stukjes van 2,5 cm. Breng samen in een kom en meng met fijnverbrokkelde tofu.
- Bereid het beslag door de aangegeven ingrediënten te mengen. Verhit de sesamolie tot 180°C. Haal de uiringen door het beslag. Breng met twee eetstokjes of twee eetlepels de uien in de hete olie en frituur gedurende 3 minuten.
- Dien de tempura van ui meteen op met het sausje. Voor de saus meng je het sap van 1/2 citroen met 1/4 kop water en 1 à 2 soeplepels bio-soju (naar smaak).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier