Tempura van ui met tofoe en bieslook

© iStock
Voor 4 personen
  • 2 middelgrote ronde uien, gepeld
  • 150 gram tofu
  • 1 bosje bieslook
  • sesamolie
Beslag
  • 1/4 kl wit zeezout
  • 1 kop tarwemeel (80% gezeefd)
  • 1 koffielepel mosterdpoeder
  • 2 ijsblokjes of ijskoud water
  • 1 kl citroenschil
  • 1/2 el arrowroot (pijlwortelmeel)
  • water
Saus
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/4 kop water
  • 1 à 2 el bio-soju (sojasaus)
Bereiding
  1. Snijd de middelgrote uien in ringen. Snijd de gewassen bieslook in stukjes van 2,5 cm. Breng samen in een kom en meng met fijnverbrokkelde tofu.
  2. Bereid het beslag door de aangegeven ingrediënten te mengen. Verhit de sesamolie tot 180°C. Haal de uiringen door het beslag. Breng met twee eetstokjes of twee eetlepels de uien in de hete olie en frituur gedurende 3 minuten.
  3. Dien de tempura van ui meteen op met het sausje. Voor de saus meng je het sap van 1/2 citroen met 1/4 kop water en 1 à 2 soeplepels bio-soju (naar smaak).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content