Tempura van groenten en gazpacho

© Getty
Nodig
  • gesneden groenten naar keuze (prinsessenboontjes, courgette, wortel peultjes, raap, radijzen, selderij, broccoli…)
  • tempurabeslag
Gazpacho
  • 4 rijpe vleestomaten
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • grofgemalen zwarte peper
  • zeezout
Bereiding
  1. Bereid eerst de gazpacho. Snij de ongepelde tomaten grof en mix ze fijn met de knoflook. Roer er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Voor een pittiger toets kan wat truffelolie worden toegevoegd en een scheutje alcohol- of sherryazijn. Laat de gazpacho gedurende 1 uur opstijven in de ijskast.
  2. Maak de groenten schoon en snij in individuele porties. Haal ze door het tempurabeslag en bak 15 seconden in hete arachideolie. Laat de tempura uitlekken en serveer meteen met de gazpacho er apart bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content