Tatin van knolgroenten met mascarpone
-
Difficulty
Very easy
Voor 6 personen
- 25 g boter
- 1 el olijfolie
- 450 g wortelen
- 450 g pastinaken
- 1 dl sinaasappelsap
- 1/2 dl citroensap
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el honing
- zout en peper
- 230 g bladerdeeg, reeds uitgerold
Voor de mascarpone
- 5 el mascarpone
- 1 el Griekse yoghurt
- 2 el bieslook, fijngehakt
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de groenten en halveer ze in de lengte.
- Verhit de boter en olijfolie in een pan. Voeg de groenten toe en bak ze gedurende 5 minuten. Voeg dan het gezeefde sap, de azijn en honing toe en laat nog 5 minuten koken tot de groenten licht gekaramelliseerd zijn.
- Schik de groenten met de ronde kant naar onder in een taartvorm van 27 cm. Snij een cirkel uit het deeg van dezelfde grootte als de taartvorm en leg de flap deeg over de groenten. Prik enkele gaatjes in het deeg en bak de taart 20 à 25 minuten in de oven.
- Meng de mascarpone, yoghurt en bieslook. Kruid naar smaak en zet koel weg.
- Laat de taart 5 minuten rusten alvorens hem uit te storten. Serveer de tatin van knolgroenten warm met de mascarpone.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier