![](https://img.static-rmg.be/a/view/q75/w962/h503/f50.00,50.00/6822491/gettyimages-2106116423-jpg.jpg)
Tatin van gekaramelliseerde uien met krokante ham en feta
-
Difficulty
Very easy
Geef de doorsnee ajuin een upgrade in deze hartige tarte tatin met gekaramelliseerde uien, krokante ham en natuurlijk feta om het helemaal af te maken.
Voor 4 à 6 personen
- 4 uien, in plakken gesneden
- 100 g rauwe droogham, in plakjes (stijl Ganda)
- 8 teentjes knoflook, gepeld
- 75 g feta
- 50 g boter
- 50 g suiker
- 1 el rodewijnazijn
Voor het deeg
- 175 g bloem
- 90 g zachte boter
- 1/2 tl zout
- 100 g verse geitenkaas, in kruimels
- 1 tl blaadjes verse tijm
Bereiding
- Kneed de boter en de geitenkaas tot een zachte massa. Voeg bloem met zout en tijm toe en kneed tot een bal. Verpak in plasticfolie en leg een helfuur in de koelkast. Maak dan cirkels die groter zijn dan de gebruikte vorm(en). Leg ze op bakpapier in de koelkast. Verwarm de oven tot 190°C. Leg de plakken ham 10 minuten op bakpapier in de oven.
- Blancheer de knoflook enkele minuten in zout water en droog. Smelt wat boter in een bakpan, voeg de versneden uien toe en grofgehakte knoflook. Bak glazig. Bestrooi met suiker en wat zout, besprenkel met azijn en kruid met peper. Zet het vuur hoog en laat de uien licht karamelliseren.
- Leg de uien in een beboterde vorm met lage randen. Leg een deksel van deeg erover, druk het deeg aan en duw de overlappende deegranden in de vorm. Zet 20 minuten in de oven tot het deeg gaar is.
- Haal de tatin uit de oven, wacht 5 minuten, leg een bord op de vorm en draai alles in één beweging om. Bestrooi de bovenkant van de tatin met krokante ham en kruimels feta.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier