Tarwesalade met kreeft, gekonfijte eendemaagjes, granny smith, venkel gemarineerde zalm, crème van avocado
Kreeft
Kreeft
Tarwe (blé)
Venkel, granny smith appel
Eendemaagjes
Fijn gesneden zalm
Avocado ,bieslook ,Sjalot, citroen en olijfolie
Kook de tarwe in water of in kreeftensoep beetgaar. meng het met de olijfolie versneden bieslook,appel,eendemaagjes en sjalot. Breng op smaak met peper en zout eventueel beetje Chardonnay azijn.
Kook de kreeften gaar en Decorticeer ze.
Snij de venkel zeer fijn met de snijmachine en breng op smaak.
Maak de avocado proper en mix hem glad zodat je een mooie massa hebt en breng op smaak.
Marineer de fijngesneden zalm in olijfolie en citroen en kruid af (niet te veel citroen).
Dresseer de mengeling van de tarwe horizontaal op een bord. Breng met een spuitzak de crème van avocado drie puntjes rond de mengeling. Leg de gemarineerde zalm half er op in een roos. De venkel salade verspreid je wild op de mengeling en leg de kreeft er op. Versier eventueel met bieslook en paar soorten cress ook kan u soms een sorbet er naast plaatsen.
Een recept van David Bertolozzi, chef van restaurant Berto in Waregem.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier