Tarwe-roggebrood

b61f1b5336fb5930f18294d2aeabb2fc © Tarwe-roggebrood

Zelf brood bakken is een leuke activiteit. Geef je brood ook eens een originele vorm, bijvoorbeeld een bloem of een vlecht.

Zelf brood bakken is een leuke activiteit. Geef je brood ook eens een originele vorm, bijvoorbeeld een bloem of een vlecht.

Ingrediënten

  • 250 g wit broodmeel
  • 125 g bruin broodmeel
  • 125 g roggemeel
  • 20 g verse gist
  • 3,2 dl lauw water
  • een klontje boter
  • 1 tl zout

Bereiding

1. Meng alle meelsoorten onder elkaar. Los de gist op in het water. Maak een hoopje van het meel en voeg het vocht toe. Kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal. Voeg tijdens het kneden de boter en het zout toe. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.

2. Verdeel het deeg nadien in porties van 70 g en bol deze op. Laat 10 min. rusten. Leg één deegbolletje in het midden van een bakplaat en rol de overige deegbolletjes uit tot sandwiches. Schik deze rond het bolletje, zodat er een bHetis loem ontstaat. Laat nog 40 min. rijzen onder een droge doek.

3. Bak het brood daarna 35 min. in een voorverwarmde oven van 210 °C.

Bereidingstijd: 25′ + 1 u. 55′ rijzen en bakken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content