Tarte tatin met sjalotten, oregano en geitenkaas
Deze tarte tatin met gekaramelliseerde sjalotten en kant-en-klaar bladerdeeg is zo gemaakt. Verkruimel er net voor het serveren wat geitenkaas en raketsla over en je hebt een heerlijk voorgerecht.
Voor 6:
500-600 g sjalotten
50 g boter
1 el lichtbruine suiker
2 takjes oregano
1 rol bladerdeeg
2 Crottin de Chavignol geitenkaasjes
raketsla, voor de afwerking
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en halveer ze. Blancheer de sjalotten 5 min. in lichtgezouten kokend water. Laat goed uitlekken. Smelt de boter in een grote pan. Strooi de suiker over de boter en laat smelten. Voeg de sjalotten en laat op een laag vuur goudbruin karamelliseren. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat licht afkoelen.
Haal blaadjes oregano van de takjes en strooi over de sjalotten. Leg er het bladerdeeg op en duw de randen goed naar binnen. Bak de taart 30 à 35 min. tot het deeg goudbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten. Draai omgekeerd uit op een bord. Verwijder de korst van de geitenkaasjes en verkruimel over de taart. Werk af met blaadjes raketsla. Serveer warm of lauw.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier