Tarte tatin met paprika en tapenade
-
Difficulty
Very easy
Voor 4 à 6 personen
- 6 rode paprika’s
- 250 g kruimeldeeg
- 250 g tapenade
- 100 g zwarte en groene ontpitte olijven
Bereiding
- Verwarm de gewassen paprika’s in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten. Draai ze regelmatig om. Haal de paprika’s, wanneer de huid aan alle kanten zwartgeblakerd is, uit de oven en doe ze 10 minuten in een afgesloten plasticzak. Dan kunt u makkelijk de pel verwijderen. Verwijder ook de zaden en zaadlijsten en laat het vruchtvlees uitlekken. Snij het vruchtvlees in brede repen.
- Hak de olijven grof en meng met de tapenade.
- Schik de repen paprika op de bodem van een met olie ingesmeerde vorm en zorg voor kleurschakeringen. Breng de tapenade aan en dek af met een uitgerolde lap kruimeldeeg. Verwijder overlappend deeg en druk de randen aan.
- Zet de vorm 9 minuten in een oven van 200°C. Laat de tatin met paprika vijf minuten afkoelen en draai om.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier