Tartaar van zalm met gember, verse geitenkaas en ansjovis
Met ultraverse zalm van de beste kwaliteit maak je de beste tartaar.
Voor 4:
5 el olijfolie
5 fijngehakte ansjovisfilets op olijfolie (uitgelekt)
1 royale el verse geitenkaas (type Chavroux)
3 el sojasaus
1 el sherryazijn
1 fijngehakte knoflookteen
1 stuk verse gember van 1,5 cm dik (fijngeraspt)
2 el fijngehakte bieslook
witte peper
300 g ultraverse zalmfilet van de beste kwaliteit
tuinkers
brood
Maak eerst de dressing voor de tartaar. Meng olijfolie met ansjovis, geitenkaas, sojasaus, azijn, knoflook, gember en bieslook. Kruid met peper. Laat gedurende 10 min. in de ijskast rusten.
Snij ondertussen de zalmfilet in dobbelstenen van 5 mm dik. Meng onder de saus en serveer meteen op borden. Werk af met tuinkers en serveer met brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier