Tartaar van heek, rammenas met couscous van bloemkool, hangop van yoghurt, lamsoren en bbq-tomaten

© Getty

Heek proberen? Probeer dan ook eens dit recept van Erwin Denys, kok van Restaurant Racasse.

Nodig
  • 400 g heek, in fijne blokjes gesneden
  • 2 limoenen
  • olijfolie
  • 12 fijne schijfjes witte rammenas of grote witte radijs
  • 1/2 bloemkool
  • 1 mespunt geraspte mierikswortel
  • citroensap
  • grof zout en peper
  • 100 g volle yoghurt (uitgelekt)
  • 50 g verse lamsoren
  • zonnebloempitolie
  • 8 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 kruidenbosje (tijm, laurier en rozemarijn)
  • een scheut witte wijn
Bereiding
  1. Heek: marineer de vis in olijfolie, sap van 2 limoenen, peper, grof zout en de zeste van 1 limoen. Laat 2 minuten trekken.
  2. Rammenas: snij de rondjes in tot het middelpunt, draai in elkaar zoals een Chinees hoedje.
  3. Bloemkool: cutter de bloemkool fijn, breng op smaak met een weinig olijfolie, grof zout, peper en geraspte mierikswortel. Vul hiermee de rammenas.
  4. Hangopyoghurt: werk de uitgelekte yoghurt op met citroensap, peper, grof zout en eventueel een scheutje olijfolie.
  5. Lamsoren: wentel de lamsoren kort door een scheutje zonnebloempitolie met wat peper.
  6. Tomaten: pel, ontpit, snij in blokjes. Meng een goede scheut olijfolie, witte wijn, grof zout, peper, versnipperde sjalot en het kruidenbosje. Roer door de tomatenblokjes. Plaats een 15-tal minuten op de barbecue. Dek af en laat een 30-tal minuten rusten.
  7. Dresseer de tartaar van heek naar keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content