Tartaar van heek, rammenas met couscous van bloemkool, hangop van yoghurt, lamsoren en bbq-tomaten
08-09-2016, 16:40
Bijgewerkt op: 01-04-2024, 15:38
Heek proberen? Probeer dan ook eens dit recept van Erwin Denys, kok van Restaurant Racasse.
Nodig
- 400 g heek, in fijne blokjes gesneden
- 2 limoenen
- olijfolie
- 12 fijne schijfjes witte rammenas of grote witte radijs
- 1/2 bloemkool
- 1 mespunt geraspte mierikswortel
- citroensap
- grof zout en peper
- 100 g volle yoghurt (uitgelekt)
- 50 g verse lamsoren
- zonnebloempitolie
- 8 tomaten
- 2 sjalotten
- 1 teentje look
- 1 kruidenbosje (tijm, laurier en rozemarijn)
- een scheut witte wijn
Bereiding
- Heek: marineer de vis in olijfolie, sap van 2 limoenen, peper, grof zout en de zeste van 1 limoen. Laat 2 minuten trekken.
- Rammenas: snij de rondjes in tot het middelpunt, draai in elkaar zoals een Chinees hoedje.
- Bloemkool: cutter de bloemkool fijn, breng op smaak met een weinig olijfolie, grof zout, peper en geraspte mierikswortel. Vul hiermee de rammenas.
- Hangopyoghurt: werk de uitgelekte yoghurt op met citroensap, peper, grof zout en eventueel een scheutje olijfolie.
- Lamsoren: wentel de lamsoren kort door een scheutje zonnebloempitolie met wat peper.
- Tomaten: pel, ontpit, snij in blokjes. Meng een goede scheut olijfolie, witte wijn, grof zout, peper, versnipperde sjalot en het kruidenbosje. Roer door de tomatenblokjes. Plaats een 15-tal minuten op de barbecue. Dek af en laat een 30-tal minuten rusten.
- Dresseer de tartaar van heek naar keuze.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier