Tartaar van asperges, langoustines en foie gras

ab06a022c461f617d17364e00ef5be82

Met dit recept breng je probleemloos een groentetartaar op tafel met mooi contrasterende elementen. Een smaakbom.

Met dit recept breng je probleemloos een groentetartaar op tafel met mooi contrasterende elementen. Een smaakbom.

Voor 4 personen

4 witte asperges, in brunoise

100 g jonge boontjes, in brunoise

50 g zure room

12 langoustines

125g rauwe eendenlever

12 kleine sneetjes pata negra

scheutje witte wijn

1dl kreeftenbisque

koude boter

Bereiding

1. Leg de pata negra op bakpapier. Droog krokant in de oven op 100 °C.

2. Bak de brunoise van asperges en boontjes kort in wat neutrale olie of boter, kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Roer er net voor het serveren de zure room door.

3. Bak de langoustines, kruid met peper en zout. Blus de warmte en roer de bakresten los met witte wijn en kreeftenbisque. Breng al roerend aan de kook, zeef de saus en monteer met klontjes koude boter.

4. Breng met een dresseerring op elk bord drie rondjes groentetartaar aan. Leg er telkens een plakje foie gras op. En daarop de langoustines en gedroogde ham. Werk af met een streep saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content