Tarbot met morieljes en room
Voor 4:
Voor 4:
100 g verse morieljes (of 25 g gedroogde)
boter
3 dl room
4 tarbotfilets van 120 g elk
peper en zout
fijngehakte peterselie
Bereidingswijze:
Maak de morieljes schoon en snij de grootste exemplaren in tweeën. Spoel grondig onder koud stromend water, laat goed uitlekken en drogen op een keukendoek. Bak de morieljes in 5 min. krokant in boter. Voeg de room toe en laat 10 min. stoven op een laag vuur. Bak de tarbotfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de gebakken morieljes en werk af met de peterselie. Geef er aardappelpuree bij.
Tip: gebruikt u gedroogde morieljes, laat deze dan vooraf weken in lauw water en giet ze nadien af. Spoel de morieljes kort onder stromend water om zandresten te verwijderen. Ga verder zoals in het recept beschreven staat.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier