Met deze zelfgemaakte tapenade van olijven en ansjovis zet je in tien minuten iets lekkers op (de apero-) tafel.
Voor 6 personen
- 50 g ansjovisfilets uit blik
- 175 g ontpitte zwarte olijven
- 1 teen knoflook
- 50 g tonijn uit blik
- 2 kl citroensap
- 40 g kappertjes
- 1 dl olijfolie, extra virgin
- versgemalen peper
Bereiding
- Doe ansjovisfilets, zwarte olijven, de gepelde teen knoflook, tonijn, citroensap en kappertjes in de mengkom van de foodprocessor. Laat de machine zo lang draaien tot alles grof gehakt is.
- Schenk terwijl de machine draait in een uiterst dun straaltje de olijfolie in de mengkom van de foodprocessor. Stop zodra een homogene massa is ontstaan.
- Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer de tapenade bij geroosterde vis, bij rauwkost, hardgekookte eieren of op stukjes brood als hapje bij het aperitief.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier