Marokkaans met een twist: recept voor tajine met garnalen, passievrucht en citroen

© Leen Wouters, Studio Green Jack

‘Dit gerecht combineert de heerlijke smaken van een traditionele tajine met een soort shakshuka-saus. Voor een extra smaakvolle en tegelijk lichte tajine.’ – Hakim Chatar

Voor 4 personen

2 el olijfolie, 1 ui, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 oranje paprika, in dunne reepjes
4 teentjes knoflook
400 g tomatenblokjes
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder, naar keuze en naar smaak
500 g garnalen, gewassen, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
Een handvol verse koriander, gehakt
1 tl ras el hanout
Zout, naar smaak
Zwarte peper, naar smaak
1 passievrucht
1 citroen
Wat verse peterselie, gehakt

1. Verhit de olijfolie in een tajine of diepe pan op middelhoog vuur.

2. Stoof de ui en sjalot aan, voeg de rode en oranje paprika toe en bak die mee tot ze zacht zijn.

3. Rasp de teentjes knoflook boven de tajine en bak kort mee.

4. Voeg de tomatenblokjes samen met het paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng de saus aan de kook en verlaag daarna meteen het vuur. Laat sudderen tot de saus iets dikker wordt. Dat duurt ongeveer 15 minuten.

6. Voeg de garnalen toe en laat ze ongeveer 5 minuten koken (tot ze gaar zijn).

7. Roer de gehakte koriander en de theelepel ras el hanout door de saus en breng op smaak met zout en zwarte peper.

8. Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees boven de tajine uit. Voeg ook het sap van de citroen toe.

9. Roer voorzichtig door en laat nog 2 tot 3 minuten sudderen.

10. Garneer de tajine met verse peterselie en serveer warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content