Voor 4 personen
- 4 maatjesharingen
- 1 rijpe avocado
- 3 tomaten
- 2 bosuitjes
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper
- 4 kleine soft-taco’s (of tortilla’s)
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels zure room
- 75 g waterkers of veldsla
Bereiding
- Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de maatjesharingen in brede repen.
- Prak de helft van de avocadoblokjes fijn en voeg de zure room, 1 eetlepel citroensap en de helft van de tomaat, bosui en koriander toe en roer het geheel goed door elkaar. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper naar smaak overheen.
- Bestrijk de taco’s dun met 1 eetlepel olijfolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Leg de taco’s op vier borden en strijk het avocadomengsel erover uit.
- Meng de waterkers of veldsla met de rest van de avocado, tomaat, bosui, koriander, olijfolie en 1/2 eetlepel citroensap tot een salade. Verdeel de salade en de maatjesharing over de taco’s. Sprenkel de rest van het citroensap erover en maal er wat peper boven.
Recept: Nederlands Visbureau
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier