Deze taboulé met halloumi is lekker als lunch of als bijgerecht. Het is een gerecht met mogelijkheden. Voeg voor extra smaak bijvoorbeeld granaatappelpitten toe, of andere groenten zoals komkommer. Voor vleeseters kan er nog een merguezworstje bij.
Voor 4 personen
- 100 g bulgur
- 25 g blauwe rozijnen
- 1 tomaat
- 1 gele paprika
- 3 grote rijpe abrikozen
- 6 lente-uien
- 1 el koriander
- 1 el munt
- 6 el olijfolie
- 2 el citroensap
- oranjebloesemwater
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1 pakje halloumikaas
- 50 g geroosterde amandelschilfers
- peper en zout
Bereiding
- Laat de bulgur en rozijnen 15 minuten zwellen in kokend water.
- Ontvel en ontpit de tomaat. Rooster en ontvel de paprika. Snij de tomaat, paprika en abrikozen in blokjes. Hak de lente-uien en kruiden fijn.
- Roer de bulgur los met een vork en voeg de groenten en kruiden toe. Bevochtig met 4 el olijfolie, het citroensap en voeg de gemalen koriander toe. Kruid naar smaak met oranjebloesemwater, peper en zout.
- Snij de halloumi in plakjes en bak goudbruin in de resterende olijfolie. Serveer de taboulé met de halloumi en werk af met de amandelschilfers.