Sushi van aardappel en maatjes

  • Moeilijkheid

Met behulp van een sushimatje kun je zelf geslaagde en verrukkelijke sushi rollen. Probeer het gewoon eens aan de hand van dit recept.

Voor 4 personen

4 dikke aardappelen

25 g echte boter

peper en zout

4 el mirin (rijstwijn, in de Aziatische winkel)

2 el chardonnayazijn

1 bosje koriander

wasabi

Voor de sushi:

4 norivellen

4 maatjes

1 sushimatje

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Doe de boter erbij, kruid met peper en zout en plet tot een mooie puree. Voeg mirin en azijn toe en laat afkoelen. Hak de koriander fijn en meng door de puree.

2. Leg het sushimatje met de bamboestokjes horizontaal. Leg een norivel horizontaal op het sushimatje met de ruwe kant naar boven. Spreid wat aardappelpuree gelijkmatig over de hele oppervlakte van het vel. En leg daar het maatje op. Laat een strook (pinkdik) vrij aan de bovenzijde. Rol het norivel strak op door het matje steeds met een slag over het norivel heen te bewegen. Druk het matje aan, en haal dan het rolletje uit het matje.

3. Plak de naad van de norirol voorzichtig dicht met wat water. Leg de rol met de naad naar onder op een snijplank. Snijd met een scherp mes de sushi’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content