Supersnelle spinaziesalade met feta en honingdressing
17-03-2016, 14:10
Bijgewerkt op: 06-01-2024, 13:59
Voor 2 personen
- 200 g verse jonge spinazieblaadjes
- 75 g feta
- 1 handvol cashewnoten (ongezouten en ongeroosterd)
- 2 lente-uitjes of 1/2 rode ui
- 1 handvol zwarte olijven (eventueel)
Voor de dressing
- 1 eetlepel water
- 2 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel (rauwe) honing (of ahornsiroop)
- zwarte peper & fleur de sel (eventueel)
Bereiding
- Maak de dressing. Doe het water, de olijfolie, de balsamicoazijn en de honing in een kommetje en meng goed. Zorg ervoor dat de honing goed opgelost is. Breng op smaak met peper en een heel klein snuifje fleur de sel. Wees voorzichtig met het zout, want de feta is al zout. Dus proef eerst vooraleer je nog extra fleur de sel toevoegt.
- Was de spinazieblaadjes, dep ze droog en scheur ze eventueel in grove stukken.
- Snijd de feta in blokjes van 2 cm.
- Breek de cashewnoten in stukjes.
- Snipper de lente-uitjes of de rode ui heel fijn.
- Doe de spinazieblaadjes, de fetablokjes, de cashewnoten, de ui en eventueel de olijven in een slakom.
- Giet de dressing over de spinaziesalade vlak voor je hem opdient.
uit: Healthy is Funky, Mich Baron (Uitg. Manteau).
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier