Suikerarme appeltaart

© Getty
Voor 4 personen
Taartbodem
  • 200 g boter
  • 400 g patisseriebloem
  • 3 el stevia
  • 1 el speculaaskruiden
  • 2 eieren
Vulling
  • 3 groene appels (granny smith)
  • 3 dl room
  • 6 eigeel
  • 2 el stevia
  • 50 g amandelschilfers
Bereiding
  1. Snij de boter in kleine blokjes. Doe de bloem, de stevia en de speculaaskruiden in een keukenrobot, meng tot een kruimelig deeg door geleidelijk aan de boter toe te voegen. Voeg de eieren toe en kneed even door. Rol het deeg uit tot een plak van enkele millimeter dik. Bedek een taartbodem van 26 cm met boterpapier en schik hierin het deeg. Duw de randen goed aan en snij het overtollige deeg weg.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier op het deeg en vul de taartvorm met witte bonen of bakkralen. Bak de bodem gedurende 10 minuten blind. Haal de vulling eruit en bak nog 5 minuten verder af.
  3. Schil de appels en snij in kleine blokjes. Verdeel deze over de taartbodem. Meng de room met de eigelen en stevia. Giet het eimengsel over de appelblokjes.
  4. Bestrooi de suikerarme appeltaart met amandelschilfers en bak de taart nog 35 minuten op 170°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content