Stoemp van waterkers met gepocheerd ei
Een eenvoudige maar voedzame en lekkere maaltijd die bij het hele gezin in de smaak valt: stoemp van waterkers met gepocheerd ei.
Voor 4 personen
- 800 g bintjes (geschild)
- 2 tot 3 bossen waterkers
- 3 tot 4 el azijn
- 4 eieren
- 8 el gesmolten boter
- zeezout
- peper van de molen
Bereiding
Snij de aardappelen in tweeën of in vieren. Kook 25 tot 30 minuten in zout water.
Maak intussen de waterkers schoon door het harde deel van de stelen te verwijderen. Was en centrifugeer. Voeg zo’n 3 tot 4 minuten voor de aardappelen gaar zijn de waterkers toe.
Laat uitlekken, maar bewaar een beetje kookvocht en giet het geheel in een groentezeef. Pureer en voeg zout toe. Hou warm.
Breng 2 liter water met azijn aan de kook. Maak er met een garde een draaikolk in en doe er een voor een de eieren in. Laat koken maar zorg dat het eigeel deels lopend blijft.
Verdeel de stoemp van waterkers over de borden en giet er 1 tot 2 el gesmolten boter over. Leg het gepocheerd ei erbovenop en kruid met zout en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier