Stifado met Agiorgitiko
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Stifado met Agiorgitiko is een typisch Griekse stoofschotel met rundvlees.
Voor 4 personen:
- 1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
- 1 kg uien
- 2 koppen olijfolie
- 500 g gepureerde rode tomaten
- 2 runderbouillonblokjes
- 1 glas Agiorgitiko-wijn
- 3 laurierblaadjes
- 1/2 kop fijngesneden peterselie
- zout
- peper
Bereiding
- Snij het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes, maar dan in hun geheel. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de uien toe.
- Nog eventjes bakken en voeg er dan de gepureerde tomaten, de runderbouillon, de laurierblaadjes en de peterselie bij. Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.
- Voeg er dan de wijn aan toe en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken. Brend de stifado op smaak met zout en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier