Staartvisgebraad met serranoham en eekhoorntjesbrood
08-12-2015, 15:53
Bijgewerkt op: 29-09-2024, 18:34
Voor 4 personen
- 4 porties staartvis
- 4 sneetjes serranoham
- 4 kleine laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 4 el olijfolie
- 600 g eekhoorntjesbrood
- 1 glas witte wijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210Ā°C.
- Wikkel elke portie staartvis in een sneetje serranoham en maak vast met keukengaren, zodat u vier kleine gebraadjes hebt. Schuif een laurierblaadje en een takje tijm onder het garen van elk gebraadje. Leg de gebraadjes in een ingevette braadslee en bak 15 Ć 20 minuten in de oven.
- Borstel het eekhoorntjesbrood schoon, snij in stukjes en bak in een braadpan met 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en hou warm.
- Blus de braadpan met de witte wijn en schraap de bakresten los met een houten lepel. Giet in de braadslee van de staartvis alvorens te serveren met het gebakken eekhoorntjesbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier