Voor 4 personen
- 4 porties staartvis
- 4 sneetjes serranoham
- 4 kleine laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 4 el olijfolie
- 600 g eekhoorntjesbrood
- 1 glas witte wijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Wikkel elke portie staartvis in een sneetje serranoham en maak vast met keukengaren, zodat u vier kleine gebraadjes hebt. Schuif een laurierblaadje en een takje tijm onder het garen van elk gebraadje. Leg de gebraadjes in een ingevette braadslee en bak 15 à 20 minuten in de oven.
- Borstel het eekhoorntjesbrood schoon, snij in stukjes en bak in een braadpan met 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en hou warm.
- Blus de braadpan met de witte wijn en schraap de bakresten los met een houten lepel. Giet in de braadslee van de staartvis alvorens te serveren met het gebakken eekhoorntjesbrood.