Spruitjes met tarama
Voor 4:
Voor 4:
30 spruitjes
1 kleine sjalot
1 kleine teen knoflook
100 g gerookte kabeljauwkuit
50 g witbrood zonder korst
sap van 1 citroen
2 el zure room
0,7 dl koolzaadolie
Bereidingswijze:
Blancheer de spruitjes 12 minuten in kokend gezouten water. Verfris in ijswater en snij een plakje van de onderkant, zodat de spruitjes rechtop blijven staan. Halveer de spruitjes horizontaal.
Pel en snipper de sjalot. Stoof de gesnipperde sjalot 3 minuten in de microgolfoven. Pel en pers de knoflook.
Verwijder het vliesje rond de kabeljauwkuit. Hou de helft van de kuit apart en mix de andere helft fijn met het witbrood, de geperste knoflook, de gestoofde sjalot, het citroensap en de zure room. Werk de tarama af met een straaltje koolzaadolie en leng indien nodig aan met een scheutje melk. Kruid met peper en zout. Spatel de rest van de kabeljauwkuit door de tarama, schep in een spuitzak en zet 2 uur koel weg.
Spuit de tarama op de helft van de spruitjes en dek af met de andere helft. Schik de gevulde spruitjes op een schotel en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier