Sprankelende rode gelei met granaatappel en framboos

© Getty

Ga bij het eten met de lepel tot op de bodem van het glas, zodat de drie lagen gelei tegelijk geproefd worden.

Nodig
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 el rozenwater
  • 1 granaatappel
  • 1,5 dl grenadinesiroop
  • 1,5 dl ijskoude prosecco of cava
  • 150 g frambozencoulis (vers of diepvries)
Bereiding
  1. Doe 2 gelatineblaadjes in een kommetje en 1 blaadje in een ander kommetje. Zet beide onder met koud water.
  2. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en verdeel ze over 4 glazen. Zet koud weg.
  3. Verwarm de grenadinesiroop licht en voeg het rozenwater en de 2 uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Laat de gelatine oplossen en meng dan voorzichtig de schuimwijn door de siroop. Verdeel over de glazen met granaatappelpitten (het geeft niet dat deze komen bovendrijven) en zet koud weg.
  4. Verwarm de frambozencoulis en voeg het laatste uitgeknepen gelatineblaadje toe. Laat de gelatine oplossen.
  5. Giet een laag frambozencoulis over de gestolde gelei in de glazen. Zet nogmaals koud weg.
  6. Serveer deze sprankelende gelei in drie lagen koel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content