Sprankelende rode gelei met granaatappel en framboos

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

3 gelatineblaadjes

1 el rozenwater

1 granaatappel

1,5 dl grenadinesiroop

1,5 dl ijskoude prosecco of cava (Italiaanse of Spaanse schuimwijn)

150 g frambozencoulis (vers of diepvries)

Doe 2 gelatineblaadjes in één kommetje, en 1 blaadje in een ander kommetje. Zet beide onder met koud water. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en verdeel ze over 4 glazen. Zet koud weg. Verwarm de grenadinesiroop licht en voeg het rozenwater en de 2 uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Laat de gelatine oplossen en meng dan voorzichtig de schuimwijn door de siroop. Verdeel over de glazen met granaatappelpitten (het geeft niet dat deze komen bovendrijven) en zet koud weg.

Verwarm de frambozencoulis en voeg het laatste uitgeknepen gelatineblaadje toe. Laat de gelatine oplossen en giet een laag frambozencoulis over de gestolde gelei in de glazen. Zet nogmaals koud weg. Serveer deze sprankelende gelei in drie lagen koel en ga tijdens het eten ervan tot op de bodem van het glas met de lepel, zodat de drie lagen tegelijk geproefd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content