Spinazie-linzensoep
28-09-2017, 16:41
Bijgewerkt op: 01-02-2024, 21:32
Voor 2 personen
- 2 el olijfolie
- 1 wortel, diagonaal in plakjes
- 1 stengel bleekselderij, in boogjes
- 3 gemengde tomaten, in grove stukken
- 1 teen knoflook, licht geplet
- 150 g gedroogde bruine linzen (of 250 g gekookte)
- 150 g spinazie
- geraspte schil van 1 citroen
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en fruit de wortel, bleekselderij, tomaten en knoflook 5 minuten, tot alles zacht is.Voeg de linzen toe, schenk er 200 ml kokend water bij en laat 25 minuten koken.
- Roer de spinazie erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten koken. Garneer met geraspte citroenschil.
Uit: Easy Italian, Giovanna Torrico (LM Books).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier