Sorbet van zwarte bessen

sorbet van zwarte bessen

Deze sorbet van zwarte bessen kan op zich worden geserveerd, met een bolletje vanille-ijs of zelfs met een peer op siroop, overgoten met een scheutje crème de cassis.

Ingrediënten

  • 500 g zwarte bessen
  • sap van 1/2 citroen
  • 180 g suiker
  • 1,5 dl water
  • 100 dikke yoghurt
  • 2 el crème de cassis

Bereiding

  • Mix de bessen, doe ze door een fijne zeef en vang het sap op. Voeg citroensap toe.
  • Verwarm het water met de suiker en laat 1 minuut doorkoken. Voeg het bessen-citroensap toe, laat afkoelen en voeg er de yoghurt bij.
  • Draai het mengsel 20 à 25 minuten in de sorbetmachine. Voeg op het einde de crème de cassis toe aan de sorbet van zwarte bessen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content