Soesjes met mousse van foie gras
Ingrediënten – voor 4:
IngrediĆ«nten ā voor 4:
Voor het soezendeeg :
1,25 dl water
50 g boter
100 g bloem
2 eieren
1 eierdooier Voor de bechamel :
12 g boter
12 g bloem
1,25 dl melk
een snuifje nootmuskaat Voor de mousse van foie gras :
100 g ‘mi-cuit’ foie gras
100 g zachte boter
Bereidingswijze:
Maak eerst het soezendeeg. Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Breng het water aan de kook met de boter.
Voeg de bloem in Ć©Ć©n keer toe als de boter gesmolten is. Roer door elkaar met een spatel tot het deeg loskomt van de pan. Meng een voor een de eieren door het deeg. Schep het soezendeeg in een spuitzak en spuit hoopjes deeg op een licht ingevette bakplaat. Bestrijk de hoopjes met de losgeklopte eierdooier en bak de soesjes 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Bereid de bechamel. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer door de boter. Laat enkele minuten inkoken op matig vuur. Giet er al roerend de melk bij en laat 3 Ć 4 minuten inkoken tot de bechamel is ingedikt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afkoelen.
Bereid de mousse van foie gras. Snij de foie gras in blokjes en doe in een keukenrobot. Voeg de boter en 150 g koude bechamel toe, kruid met peper en zout en mix glad. Zet koel weg.
Maak een gaatje onder aan de soesjes en vul op met de mousse van foie gras met behulp van een spuitzak. Zet de gevulde soesjes koel weg tot aan het gebruik.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier