Soepje van jonge wortel, schuim van gerookte melk en uienringen
09-06-2016, 14:23
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:56
De schuim van gerookte melk geeft een simpel soepje verrassend veel diepgang, maar als dat jou te ver gaat, kan je het ook gerust achterwege laten.
De schuim van gerookte melk geeft een simpel soepje verrassend veel diepgang, maar als dat jou te ver gaat, kan je het ook gerust achterwege laten.
Ingrediënten
- 1 kg jonge wortelen, geschild en in kleine stukjes
- 2 grote uien, in stukken
- 1 rode paprika, in stukken
- een klontje boter
- een snufje komijn
- 1 l gevogeltefond
- 500 ml melk
- 1 kleine ui, in ringen
- bloem
Bereiding
- Stoof de wortelen, de uien en de paprika in de boter zonder te laten kleuren.
- Voeg een snuifje komijn toe en bevochtig met de gevogeltefond.
- Laat de soep doorkoken en mix wanneer de groenten gaar zijn.
- Rook de melk in een klein kommetje in een Big Green Egg® of in een rookbakje.
- Dompel de uienringen onder in de gerookte melk. Haal ze door de bloem en frituur op 180 °C.
- Giet de soep in glaasjes. Doe de gerookte melk in een sifon en spuit het schuim op de soep. Serveer er de uienringen bij.
Dit recept komt uit: Koken 2.0 – Het vervolgboek, Hotelschool Ter Duinen (Borgerhoff & Lamberigts, € 59,95)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier