Soep van rabarber en kersen
Koude soep van rabarber en kersen, amandelschilfers en een beetje peper: recept en ingrediënten voor vier personen
Nodig voor 4 personen
400 g rabarber
100 g suiker
50 ml honing
300 g kersen
sap van 1/2 citroen
50 g amandelschilfers
enkele bolletjes Jamaicapeper
Zo maak je de soep van rabarber en kersen
Was de rabarber, snij de uiteinden af, schil de stengels indien gewenst met een dunschiller of verwijder de stugge draden. Snij in stukken van 1 à 2 cm. Breng de rabarber met 20 cl water, suiker en honing aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat een 10-tal minuten koken op laag vuur.
Neem van het vuur, laat afkoelen en trekken gedurende 30 minuten. Zeef. Hou sap en rabarber apart.
Ontpit de kersen, hou enkele kersen opzij, mix de rest fijn in een blender. Voeg het citroensap en het rabarbersap toe. Mix nog 1 minuut tot een gladde soep. Zet een halfuurtje in de koelkast.
Serveer de soep in diepe borden, voeg de stukjes rabarber en enkele kersen toe. Gril de amandelschilfers in een pan zonder vet tot ze lichtjes kleuren. Strooi ze over de soep. Werk af met een weinig grofgemalen peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier