Soep met avocado, komkommer en bloemkool

soep met avocado
© Getty

Frisse soep met avocado, komkommer en bloemkool.

Voor 4 personen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 125 g bloemkool
  • 1 stevige komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 20 stengels bieslook
  • 2 el notenolie
  • olijfolie
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • paprikapoeder
Bereiding
  1. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s. Schil de komkommer. Haal er wat slierten af met een dunschiller of spiraalsnijdertje.
  2. Hak het vruchtvlees van de avocado en de komkommer, alsook de bloemkool en het chilipepertje zo fijn mogelijk. Meng met de notenolie, de geperste knoflook en de yoghurt.
  3. Breng de soep over in glazen en versier met een streepje olijfolie, een snuif paprikapoeder, bieslook en slierten komkommer (komkommerspaghetti).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content