In het najaar kun je in plaats van wortelen ook – helemaal in het seizoen – pompoen gebruiken voor deze soep met witbier.
Voor 4 personen
- 1 kg wortelen
- 2 fijngesnipperde uien
- 1 bokaal paprika, uitgelekt
- 1 el tomatenpuree
- 1 kopje rijst
- 1 l kippenbouillon
- 1 flesje witbier
- zout en peper
- gehakte peterselie
Bereiding
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika’s in stukjes.
- Doe wortelen, paprika’s en uien in een kookpan en roer er de rijst door. Overgiet met de kippenbouillon en laat alles in twintig minuten gaarkoken.
- Mix de soep, giet het witbier erbij en roer er de tomatenpuree door. Breng op smaak met zout en peper en laat nog even doorkoken. Versier met gehakte peterselie.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier