Noedels met Chinese saus
06-02-2013, 09:28
Bijgewerkt op: 03-03-2024, 11:02
Deze snel aangebraden noedels met Chinese saus is een gerecht van Thomas Van de Water van de kookblog Filet-Pur.
Voor 1 portie
- 100 g brede rijstnoedels
- 1 el sesamolie
- 1 ei
- 1 el suiker
- 1/2 el vissaus
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el donkere sojasaus
- stukjes kip
- handvol broccolirroosjes
- handvol stukjes spitskool
- handvol bloemkoolroosjes
- 1/2 wortel in schijfjes
- handvol sojascheuten
- peper
- zout
Smaakmakers
- gedroogde chilipepers
- azijn met pepertjes
- suiker
- 1/2 citroen
Bereiding
- Week de rijstnoedels een uurtje in lauw water. Blancheer de broccoli, bloem- en spitskool kort en hou apart. Gaar de rijsnoedels kort in kokend water en laat uitlekken.
- Verhit wat sesamolie in de wok en roerbak het ei en de kip. Voeg de wortelschijfjes, broccoli, bloem- en spitskool toe en bak even door. Voeg de uitgelekte noedels toe en breng op smaak met de suiker, vissaus, lichte sojasaus, peper en indien gewenst wat zout.
- Vlak voor het gerecht de tafel opgaat, meng je er de donkere sojasaus en knapperige sojascheuten door.
- Eens aan tafel kan iedereen z’n noedels met Chinese saus kruiden naar smaak met de smaakmakers: gedroogde chilipepers, azijn met pepertjes, suiker en citroen.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier