Smoky frittata met bloemkool

Smoky frittata met bloemkool
© Getty
Voor 4 personen
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 6 eieren
  • 4 el volle room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 kl gerookte paprikapoeder
  • 3 kl bieslook – fijn gesnipperd
  • 150 g gerookte mozzarella (scamorza), geraspt
  • 50 g cheddar, geraspt
  • zout en peper
  • 2 kl olijfolie
Bereiding
  1. Kook de bloemkool in gezouten water tot ze zachter is, maar niet helemaal zacht. Verwarm de oven voor op 190°C. Breek de eieren in een grote kom, voeg de room, mosterd en paprikapoeder toe en klop los. Voeg ook de bieslook toe en drie kwart van de kazen. Kruid goed met peper en zout.
  2. In een grote pan (die later ook in de oven mag) verwarm je de olijfolie en je bakt de bloemkool tot ze goud kleurt. Giet er het eier- en kaasmengsel bij en verdeel de bloemkool over de frittata in de pan.
  3. Bak op een middelmatig vuur voor ongeveer vijf minuten, verspreid er de overgebleven kaas over en zet de pan in de oven. Bak de frittata nog een tiental minuten in de oven of tot ze helemaal stijf is. Neem uit de oven, verdeel de frittata met bloemkool in partjes en eet onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content