Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 krop sla
  • olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 dl room
  • 1 potje zure room
  • 4 maatjes

Verhit een scheut olijfolie en stoof de ui. Giet de groentebouillon en de room erbij en laat 15 minuten zacht inkoken. Was de sla, haal het hart uit en voeg toe. Laat 5 minuten meekoken. Mix de soep glad met een staafmixer. Schenk in warme borden en voeg een eetlepel zure room en een maatje toe.

Verhit een scheut olijfolie en stoof de ui. Giet de groentebouillon en de room erbij en laat 15 minuten zacht inkoken. Was de sla, haal het hart uit en voeg toe. Laat 5 minuten meekoken. Mix de soep glad met een staafmixer. Schenk in warme borden en voeg een eetlepel zure room en een maatje toe.