Sint-jakobsvrucht met escabèche van champignons
Voor 4:
Voor 4:
4 sint-jakobsvruchten
2 sjalotten
500 g boschampignons
7,5 dl gevogeltebouillon
4 grote Parijse champignons
1 citroen, 4 zilveruitjes
100 g quinoa, hoeveboter
Escabèche:
4 dl druivenpitolie
2 dl sojasaus
2 dl Japanse rijstazijn
600 g minichampignons (beukenzwam, shiitake)
5 tenen look
Pel en snipper sjalotten, stoof glazig, voeg boschampignons toe. Blus met gevogeltebouillon, gaar, mix, kruid. Reinig de minipaddenstoelen. Pel look, stoof kort in de helft van de druivenpitolie. Bak daarin kort de paddenstoelen. Blus met de rest van de olie, sojasaus en rijstazijn. Breng aan de kook. Laat van het vuur trekken.
Gaar quinoa in ruim gezouten water, giet af, laat drogen. Droog op 50°C, pof op 220°C in frituurolie , laat uitlekken, kruid.
Gril de jakobsvruchten kort. Kruid met grof zout en citroenraspsel. Pel en halveer de zilveruitjes, gaar zacht in wat water en boter. Snij champignons in plakjes en steek rondjes uit. Trek een streep crème, leg hierop de escabèche van champignons en de jakobsvrucht. Werk af met gepofte graantjes en schijfjes champignon.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier