Sint-Jakobsnoten met bloedworst en eekhoorntjesbrood
Ingrediënten – voor 4:
Ingrediënten – voor 4:
1 bloedworst
300 g klein eekhoorntjesbrood
4 takjes peterselie
1 kleine teen knoflook
40 g boter
een scheut olijfolie
4 dunne sneetjes pancetta
20 sint-jakobsnoten, zonder koraal
Bereidingswijze:
Snij de bloedworst in plakjes. Snij de steeltjes van het eekhoorntjesbrood bij, maak de paddenstoelen schoon met een vochtige doek en halveer. Spoel de peterselie, zwier droog en hak de blaadjes fijn. Pel de knoflook.
Verhit de helft van de boter en een scheutje olijfolie in een grote braadpan en bak het eekhoorntjesbrood met de hele teen knoflook op hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat nog een tiental minuten bakken.
Haal de knoflook uit de pan en hou het eekhoorntjesbrood warm.
Bak de bloedworst en pancetta 2 minuten aan elke kant op matig vuur in dezelfde pan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Veeg de pan schoon met keukenpapier, voeg nog een scheutje olijfolie en de rest van de boter toe en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Schik het eekhoorntjesbrood, de gebakken bloedworst en sint-jakobsnoten mooi op voorverwarmde borden. Leg er telkens een sneetje krokante pancetta op en werk af met de fijngehakte peterselie. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier