Sint-jakobsmosselen met gesauteerd witloof en beurre blanc
26-04-2012, 10:45
Bijgewerkt op: 24-12-2023, 11:57
Verras je gasten met een warm en hartig voorgerecht met sint-jakobsmosselen. Snel gemaakt en overheerlijk.
Voor 4 personen
- 3 stronkjes grondwitloof
- 16 sint-jakobsmosselen
- 1 el mycryo (cacaoboter in poedervorm)
- fleur de sel
- 20 g boter
Voor de saus
- 1 dl azijn
- 1 dl water
- 1dl droge witte wijn
- 2 fijngehakte sjalotjes
- geplette peperkorrels
- 150 g boter
Bereiding
- Laat alle ingrediënten voor de saus, behalve de boter, samen inkoken tot siroop. Zeef. Voeg boter in kleine porties toe tot u een gladde, gebonden saus verkrijgt. Kruid met peper en zout. Hou warm.
- Was het witloof, snij in grove julienne. Bak kort in boter tot licht krokant. Kruid met peper en zout.
- Druk de sint-jakobsmosselen in mycryopoeder gemengd met fleur de sel. Bak kort in een hete grillpan.
- Leg het witloof in het midden van het bord en daaromheen de sint-jakobsmosselen en de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier