Sint Jacobsmosselen met gerookte paling en dressing van shiso
Een recept van Philippe Serruys van sterrenrestaurant Den Gouden Harynck.
Een recept van Philippe Serruys van sterrenrestaurant Den Gouden Harynck.
Voor 4 personen
12 St Jacobsmosselen
1/2 gerookte paling in dobbelsteentjes gesneden
mierikswortel
1 soelepel zure room
bieslook
gebakken croutons
krokant gebakken staafjes ui
puree van artisjokbodems
Voor de dressing
100 ml sojasaus
100 ml mirin
375 ml shiso-azijn
500ml koolzaadolie
1 bol look
Laat de mirin samen met de sojasaus, het shiso-azijn en de doorgesneden bol look ongeveveer twee uur trekken op de rand van het vuur. Zeef en mix met de koolzaadolie.
Meng de paling met de room, vers gerapte mierikswortel, bieslook en een beetje citroensap. Bak tenslotte de mosselen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier