Scampi’s in filodeeg met oosterse saus

Dit is een algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Een eenvoudig gerecht dat je meteen in een oosterse sfeer brengt.

Voor 4 personen

Voor de pakketjes:

16 grote scampi’s

2 eiwitten

16 blaadjes filodeeg (8 bij 8 cm)

4 theelepels gehakte verse dragon

Voor de saus:

60 g rode paprika

1 appel Granny Smith

80 g suiker

1 dl water

4 el frambozenazijn

4 blaadjes dragon

Bereiding

1. Ontdooi de scampi’s en verwijder de pantsers. Maak een insnijding op de rug en verwijder het donker gekleurde darmkanaal.

2. Klop de eiwitten los. Leg de deegblaadjes open en smeer de randen in met eiwit. Leg in het midden van ieder vel een weinig gehakte dragon en verdeel de scampi’s over de vellen. Plooi de hoeken van het filodeeg als briefomslagen dicht.

3. Snijd de rode paprika en de geschilde appel in kleine blokjes. Doe die in een pan met suiker, water en frambozenazijn. Meng alles en kook de ingrediënten beetgaar.

4. Doe in een andere pan wat boter en bak hierin de scampipakjes tot het binnenste gaar is. Leg op elk bord een weinig saus en schik de krokante scampipakketjes op de borden. Versier met takjes dragon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content