Scampi’s met citroensaus
Voor dit recept kun je ook minizoetwatervisjes in de plaats van scampi’s gebruiken.
Voor 4 personen
400 g scampi’s
2 à 4 courgettes
1 citroen
100 g dikke zure room
2 dl verse room
een afgestreken theelepel currypoeder
een doosje saffraanpoeder
een wijnglas Noilly Prat
1 dl visbouillon (eventueel van een opgelost blokje)
1 teentje knoflook
olijfolie
50 g boter
Bereiding
1. Rasp de citroenschil en blancheer en verfris het raspsel.
2. Trek de courgettes met behulp van een kaasschaaf in de lengte in slierten. Snijd de slierten in de lengte in reepjes. Blancheer deze spaghetti van courgette kort in water met olijfolie en zout, en verfris onder koud water.
3. Pers een teentje knoflook, fruit in olijfolie en blus de warmte in de pan met Noilly Prat. Kook het vocht kort in en voeg de visbouillon, de zure room, de room en de boter toe. Warm al roerende op en breng de saus op smaak met saffraan, currypoeder, een soeplepel citroensap en het raspsel van de schil.
4. Bak de scampi’s in olijfolie in een pan met antikleeflaag en kruid met zout en peper. Warm de courgetteslierten op, verdeel over warme borden, giet de warme saus over de groente en schik de scampi’s op de groente.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier