Scampi Melina
29-11-2018, 13:30
Bijgewerkt op: 19-04-2024, 15:19
Scampi Melina is een gekoesterd familierecept voor een lekker voorgerecht of hapje van hobbykok Inge Vandermassen.
Nodig
Voor 4 (voorgerecht) tot 20 personen (hapje)
- 1 zak diepvriesscampi’s (30 à 40 stuks)
- fumet van garnaalpellen en -koppen, vooraf getrokken met wortel, prei, ui, look, tijm, tomatenpuree, witte wijn, en gezeefd
- 150 g verse geitenkaas
- 150 g tomatenpuree
- 100 g boter
- scheutje whisky
- mespuntje paprikapoeder
- 1 kl harissa
- olijfolie om te bakken
- bieslook
Bereiding
- De basis van de saus kan de dag voordien worden gemaakt.
- Meng de boter, geitenkaas en tomatenpuree tot een dikke smeuïge massa (en bewaar eventueel in de koelkast).
- Werk de saus af: giet al roerend op laag vuur de fumet bij de pasta tot de gewenste dikte, voeg whisky, paprika en harissa toe en proef.
- Bak de scampi’s snel aan in een beetje olijfolie en voeg ze bij de saus.
- Laat nog kort samen garen en dien op met gesnipperde bieslook en stokbrood.
Tip: moet je de scampi’s voor een groot gezelschap klaarmaken, dan kun je het bakken in de pan vervangen door 3 minuten garen in visbouillon.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier