Scampi Melina

29/11/18 om 13:30 - Bijgewerkt om 13:30

Een gekoesterd familierecept van hobbykok Inge Vandermassen (60).

Scampi Melina

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Voor 4 (voorgerecht) tot 20 personen (hapje)

  • 1 zak diepvriesscampi's (30 à 40 stuks), fumet van garnaalpellen en -koppen, vooraf getrokken met wortel, prei, ui, look, tijm, tomatenpuree, witte wijn, en gezeefd, 150 g verse geitenkaas, 150 g tomatenpuree, 100 g boter, Scheutje whisky, mespuntje paprikapoeder, 1 tl harissa, olijfolie om te bakken, bieslook

Bereidingswijze

Bereidingswijze

De basis van de saus kan de dag voordien worden gemaakt.

Meng de boter, geitenkaas en tomatenpuree tot een dikke smeuïge massa (en bewaar eventueel in de koelkast).

Werke de saus af: giet al roerend op laag vuur de fumet bij de pasta tot de gewenste dikte, voeg whisky, paprika en harissa toe en proef.

Bak de scampi's snel aan in een beetje olijfolie en voeg ze bij de saus.

Laat nog kort samen garen en dien op met gesnipperde bieslook en stokbrood.

Moet je de scampi's voor een groot gezelschap maken, dan kun je het bakken vervangen door ze 3 minuten te garen in visbouillon.

Lees meer over:

Onze partners